Lisää Liisasta

Työote ja lähestymistapa

Me kaikki tavoittelemme hyvää elämää. Jokaisella hyvä elämä on omanlaisensa ja jokainen joutuu kulkemaan oman matkan tavoitteeseensa, onnelliseen ja hyvään elämään. Omalla asenteellamme, elämätavoillamme ja näkökulmillamme voimme vaikuttaa kokemukseemme.

 

Hyvä elämä ei tarkoita helppoa ja ongelmatonta elämää. Elämässä tulee ”tilaamatta” pysähtymistä vaativia tilanteita ja tienhaaroja, joissa omat voimat eivät riitä ratkaisemaan, mihin suuntaan olisi jatkettava. Näin voi käydä niin henkilökohtaisessa elämässä kuin työelämässä. Ulkopuolisen henkilön kanssa voi yhdessä etsiä uusia näkökulmia ja mahdollisuuksia tilanteeseen. Jokaisella ihmisellä on itsellään kyky ja voimavarat löytää ratkaisut ongelmiinsa, ne on vain löydettävä. Ensimmäinen pieni askel kohti hyvää tulevaisuutta johtaa toiseen ja kolmanteen. 

 

Työtapani on ratkaisu- ja voimavarakeskeinen. Myönteinen lähestymistapa antaa uskoa elämään, itseensä ja mahdollisuuksiin onnistua.

Kokemus

Pääasiallisen työurani olen tehnyt sosiaalihuollon esimies- ja johtotehtävissä sosiaalijohtajana/perusturvajohtajana kolmessa eri kunnassa 1979–2007. Työn ohella kiinnostukseni kohteena on ollut työyhteisön kehittämiseen ja johtamiseen liittyvät asiat, joita olen opiskellut koko urani ajan. Parasta perehdytystä ja oppimista ovat kuitenkin tarjonneet ne monenlaiset työyhteisöt, joissa olen ollut osallisena niin alaisena kuin esimiehenä.


Vuosina 2007–2018 olen toiminut projektipäällikkönä/hankejohtajana erilaisissa sosiaali- ja terveydenhuollon hankkeissa. Projektien hallinta on erityisesti opettanut ja hionut yhteistyö-, vuorovaikutus- ja vaikuttamistaitoja.

Koulutukset

  • Yhteiskuntatieteiden maisteri

  • Johtamisen erikoisammattitutkinto

  • Reteaming-valmentaja

  • Retriitinohjaaja

  • Moniammatillinen työnohjaaja

  • Johdon työnohjaaja CSLE®

  • Ratkaisukeskeinen psykoterapeutti (Valvira)

Ota yhteyttä niin sovitaan Sinulle ja työyhteisöllesi sopiva ratkaisu!

Ahonen6626 copy.jpg